O nás

Podnik Mäsocentrum bol zriadený v roku 2000 vo Veľkom Mederi, jeho tridsaťročné základy vypovedajú o mäsiarskom remesle. Podnik zásobuje žitnoostrovský región mäsom a mäsovými výrobkami. Náš bitúnok má desaťročnú históriu a rozhodli sme sa, že okrem zásobovania spotrebiteľov mäsom sa pustíme aj do výroby mäsových výrobkov. Výrobňa sa nachádza v srdci Žitného ostrova, vedľa obce Dolný Štál. Je to chránená oblasť, s prírodnými jazerami, trstinovými porastmi. Tunajšie čisté ovzdušie má veľký význam v kvalite našich výrobkov, nakoľko klíma tejto oblasti má vyslovene pozitívny vplyv na zrenie a sušenie mäsových výrobkov. Podnik Mäsocentrum svojim spotrebiteľom ponúka chute Žitného ostrova. Vo výrobe preferujeme len kvalitné mäso, prírodné koreniny bez alergénov, všetky naše výrobky sú bez gluténových stabilizátorov. Výroba mäsových výrobkov začala na začiatku roka 2013, v jednej novopostavenej budove, ktorá zodpovedá všetkým normám a predpisom. Moderné zariadenie, kvalifikovaní zamestnanci s dlhoročnou praxou sú zárukou výroby kvalitných mäsových výrobkov. Našim cieľom je, aby sme zachovali tradičné mäsiarske remeslo, aby si naši zákazníci uvedomili, že sa na trhu stále dá kúpiť kvalitný mäsový výrobok. Aj z mäsa sa dá urobiť saláma, to je naše heslo. Snažíme sa v rámci našich kapacít uspokojiť požiadavky našich spotrebiteľov, u nás je ich spokojnosť na prvom mieste. Bohužiaľ v dnešnej dobe sa remeslo mäsiara posúva do rúk chemikov, v obchodoch na policiach sa objavujú výrobky neurčitého pôvodu, ktoré obsahujú veľké množstvo konzervantov a prísad. Našim zámerov je, aby v našom regióne kupovali spotrebitelia také výrobky, ktoré sú vyrobené výlučne z kontrolovaného domáceho mäsa a koreniny. Vo výrobe kladieme obrovský dôraz na čistotu, hygienu a aj na skutočnosť, aby naše výrobky obsahovali len zdravé domáce mäso. Vo výrobe mäsových výrobkov preferujeme charakteristické žitnoostrovské chute, tradičné recepty. Existujú dôkazy o tom, že človek na Žitnom ostrove disponuje určitou charakteristickou chuťou, ktorá je geneticky zakódovaná a na základe tejto skutočnosti si vyberá jednotlivé výrobky. Dôležité je pripomenúť, že v súčasnosti nerozmýšľame nad veľkovýrobou, naše výrobky ponúkame výlučne len na Žitnom ostrove, nakoľko v žiadnom prípade nedovolíme, aby kvantita presahovala kvalitu. Výnimočnosť nášho podniku spočíva v tom, že v procese výroby nepoužívame múku, sóju a alergény. Naše výrobky sú vhodné aj pre ľudí s intoleranciou, nakoľko sú absolútne bez gluténových stabilizátorov. Našou cieľovou skupinou je žitnoostrovský človek, ktorý sa chce stravovať zdravo a uvedomuje si, že existuje v regióne podnik na výrobu mäsových výrobkov, ktorý preňho túto požiadavku dokáže zabezpečiť. Naše výrobky sú prístupné v obchodoch COOP – Jednota, taktiež vo vlastnom mäsiarstve vo Veľkom Mederi.

Mäsocentrum Kovács